KKV skulptur/Zakrisdal

 

           skulptur1

 

 

Verkstäderna för skulptur och konsthantverk i Zakrisdals företagscentrum innehåller:

 Metallverkstad Här finns smältugn för brons, brännugn för keramik, bra svetsutrustning för arbete med järn, stål, metaller, ( gassvets + TIG + pinne ). Dessutom div. handmaskiner ( både el och tryckluft ) samt övriga handverktyg.

Bronsgjutning Gjutning i sandform och shellcasting.

Snickeri Plan och rikthyvel, klingsåg + fräs, bandsåg, svarv

Keramik För arbete med lera ( och ev. gips ) har vi en helt nyinredd lokal. Sten Vi har ingen möjlighet att jobba inomhus med sten, men utomhus går det bra, och vi har en uppsättning tryckluftsverktyg för detta ändamål.

Kök, dusch, toalett Vi har ett trevligt kök/matrum med spis , kyl, micro, ett duschrum och toalett i nära anslutning till övernattningsrummet.

Övernattningsrum. Vi har ett fint övernattningsrum speciellt med tanke på de medlemmar som bor en bit från karlstad, samt gäster. KKV-are betalar inget, gäster 50:-/dygn.

Arbetstider Du arbetar precis när du vill, vardag som helg. Nycklar: mot en depositionsavgift  kan du kvittera ut en nyckel. Porten till fabriksområdet är stängd kvällar efter 20.00 och på helgerna, men ett passerkort hämtas samtidigt som nyckel. 

Bokning Om du vill vara säker på att viss utrustning finns tillgänglig till en viss tid kan du boka den på verkstaden, detta gäller även övernattningsrummet.

Önskar du mer information kan du ringa till: Henric Ernstson   070 – 577 95 91

 
 Verkstaden är inte tillgänglig med rullstol men detta kommer att åtgärdas under sommar-höst 2018.
Närmaste busshållplats är Zakrisdalsslingan